Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

15:45:Vad ska du prata om i Sommar, Erika Bjerström?

Publicerad: 3 juni 2009, 09:45

Erika Bjerström, programledare på SVT:s Korrespondenterna,  lägger just handen vid sitt sista tv-inslag om EU inför valet på söndag. I juli debuterar hon som Sommarpratare i radio.


Ämnen i artikeln:

EU

Har du bestämt vad du då ska prata om?
– Dels mina resor som korrespondent, dels om den röda tråd jag tycker att jag hittat.

Berätta om den röda tråden.
– Den hisnande förvandling som Europa genomgår på grund av globaliseringen och allt det som förbinder oss européer, oron för våra jobb till exempel.

Något mer ?
– Ja, jag kommer också att tala om min inre resa, om att jag åker på retreat. För att orka. Vi är en grupp kvinnor som i tio års tid har rest bland annat till olika kloster.

Ytterligare något annat?
– Jag kommer att prata om journalistiken, som är utsatt för attack. Jag känner mig upprorisk och vill ställa mig upp och försvara den. Det är skillnad på åsikter och fakta. Johan Cronemans liknelse häromdagen om att det väl kunde duga med amatörskådisar på Dramatens scen i stället för riktiga var inspirerande.
– Jag vill också tala om våndorna som journalist, om att vara sann mot sina inre värderingar, inte tappa den inre dialogen, och ta några skarpa nyhetshändelser som exempel, där jag inte stängde av och därmed inte fyllde de gängse kriterierna.

Det verkar som du redan har ditt manus klart?
– Jag skriver och skriver om. Det känns också bra att få spela precis den musik jag vill. En revansch, eftersom hela min familj består av musiker, som tycker att jag har så enkel musiksmak.

Sist och slutligen, tror du att fler svenska kommer att rösta i EU-valet på söndag än vid tidigare val till Europaparlamentet?
– Det känns som intresset är större.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

EU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.