Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

15.45: Vad ska du göra åt problemen med svd.se, Martin Jönsson?

Publicerad: 19 Augusti 2008, 12:24

Martin Jönsson tar över som tillförordnad chef för svd.se. Samtidigt tillträder han en gästprofessur vid Journalistutbildningen i Göteborg. Hur hinner han med alla sina uppdrag? Vad ska han göra med problemen med Svd.se?


Vi har under senare tid haft mindre driftsstörningar. Våra tekniker är i full gång med att rätta till problemen. Man hoppas ju alltid att problemen är lösta, men det är svårt att säga när allt kör som normalt. Men vi är på god väg att få ordning på tekniken.

Hur har du tänkt att öka läsintresset för SvD.se?

Antalet unika besökare på SvD.se ökar hela tiden, med ungefär nio procent jämfört med i fjol – och vi rankades ju som Sveriges bästa mediesajt 2007 av InternetWorld, så intresset är redan stort. Men vi kan självklart bli bättre. Utmaningen ligger i att både vara stark i den snabba, realtidsrapporteringen av stora nyheter och att snabbt tillföra kommentarer och personliga röster. Samtidigt gäller det att göra sajten mer fördjupande inom de ämnen vi prioriterar. Vi jobbar också väldigt mycket med att höja kvaliteten på interaktiviteten för att kunna utvecklas tillsammans med våra läsare.

Varför blir du inte ansvarig utgivare för SvD.se?

– Det beror på avbolagiseringen. Svd.se är inte längre ett eget bolag. Så jag är i stället en av fyra ställföreträdande ansvariga utgivare, medan Lena K. Samuelsson är ansvarig utgivare.

Kommer du att fortsätta med din blogg?

– Ja, det kommer jag att göra. Om det blir i samma form som tidigare, vet jag inte. Jag tycker det är viktigt att blogga. Man håller sig uppdaterad, man tvingas till engagemang.

Finns det några synergieffekter mellan professoratet och svd.se?

– Ja, det gör det. Jag kommer att diskutera med studenterna hur de nya medierna, de digitala och sociala, påverkar journalistiken. Jag räknar med att studenterna ger mig idéer och synpunkter, som jag kan använda i mitt arbete på SvD.se.

Hur hinner du med allt?

– Disciplin och struktur är orden. Dessutom har vi en bra organisation på SvD, det underlättar. Men jag kommer också att ransonera hårdare när det gäller att delta i debatter och annat, både externt och inom Schibsted.

Var är du om ett respektive tre år?

– Om ett år är jag tillbaka på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion, för chefsskapet på svd.se är tidsbegränsat till ett år. Om tre år är jag säkert kvar på Svenska Dagbladet och jobbar med utvecklingsarbete i någon form. Jag trivs väldigt bra här.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.