Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

15.45: Hur är dina geografiska kunskaper, Göran Greider?

Publicerad: 11 Augusti 2008, 11:04

Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider deltar i tv-programmet "På Spåret" tillsammans med ståupparen och poeten Zinat Pirzadeh.


– De är lite halvklena. Jag var bra på geografi när jag gick i femman och sexan. Men nu har de klingat av. Så jag fasar lite för hur det ska gå.

Men du ställer upp ändå?

– Vad kan hända? Dessutom är jag en mycket modig man. Och jag gillar programmet. Det är ett av de roligare och bygger på fakta.

Vad vet du om din medresenär Zinat Pirzadeh?

– Jag har träffat henne några gånger i olika sammanhang. Hon är blixtrande intelligent, väldigt klyftig. Men hon säger också att geografi inte är hennes starkaste ämne så vi får se hur det går. Vi hoppas på litteraturfrågor. Men det är ju lite som att spela TP. Ibland går det bra och ibland går det åt skogen.

Du har inte börjat köra bil mellan Stockholm och Borlänge?

– Nej det blir tåg. Och där har jag åkt så många att blir några frågor om den sträckan så kan jag dem. Oavsett vilken station det handlar om.

Vilket är ditt favoritresmål?

– Paris, Berlin eller London. Jag vill resa till städer. Promenera där gatorna aldrig tar slut. Jag gillar inte när det är strapatsrikt. Fjällvandring är ingenting för mig.

Hur tror du det går?

– Svårt att säga. Vi går in stenhårt och trappar sedan upp. Programmet spelas in i på en dag slutet av augusti. Då ska vi vara med i två matcher. Om vi går vidare får vi se?

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.