Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

15:45 Är det extra svårt att vara chef på Chef, Camilla Jonsson?

Publicerad: 20 Augusti 2008, 13:06

Efter knappt ett år som chefredaktör för tidningen Chef lämnar Camilla Jonsson sitt uppdrag. Hon gör sin sista dag på fredag.


– Jag tror inte att det är svårare att vara chef på Chef än någon annanstans. Jag har fått den frågan förr och jag upplever det inte som om medarbetarna på Chef har gått omkring och studerat min ledarstil extra noga. Det är i alla fall inget jag har märkt. Jag har kört mitt race, utan att grubbla alltför mycket över ledarskap och management.

Vad får dig att lämna Chef efter så pass kort tid?

– Det är ett beslut som mognat fram. Jag är väldigt präglad av att jobba i starkt nyhetsdrivna organisationer som Dagens Industri och tv4.se. Jag gillar högt tempo och jag har kommit fram till att jag vill mer än att vara chefredaktör på Chef.

Var det ett misstag att ta jobbet?

– Nej, jag har lärt mig massor om mig själv under den här tiden. Dessutom tycker jag att jag har åstadkommit en hel del under den här tiden, bland annat den nya sajten som vi lanserade i våras. Jag har trivts jättebra, det har varit fantastiskt roligt att jobba här.

Vad har varit den största skillnaden mellan att vara chef för ett magasin jämfört med en nyhetsredaktion?

– Tempot. På en nyhetsredaktion pågår det en diskussion hela tiden, om hur man går vidare med grejor, om vinklar och vilka intervjuer som ska göras. På Chef jobbar vi framför allt långsiktigt.

Är det bra för en organisation att byta chef efter ett år?

– Ja, om chefen inte tycker att det är rätt ställe att vara på.

Du skriver i din blogg att du fattade beslutet om att sluta klockan fem på morgonen under en joggingtur. Brukar du fatta svåra beslut när du är ute och joggar?

– Nej, jag kan gå och tänka på något länge och till slut trillar polletten bara ner. Det kan lika gärna hända när jag står och steker köttbullar som när jag är ute och joggar.

Du slutar på fredag. Vad ska du göra sedan?

– Ingen aning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.