Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

11 tjänster bort på NT

Publicerad: 16 Oktober 2012, 12:39

Sparpaketet på Norrköpings Tidningar innebär 9 tjänster på redaktionen och 2 tjänster på marknadsavdelningen försvinner. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

När alla åtgärder är genomförda ska kostnaderna ha minskat med 9,5 miljoner kronor. NT:s tidningschef Anders Nilsson hoppas att det mesta ska vara klart innan årsskiftet.

Några allmänna erbjudanden om avgångsvederlag kommer det inte att bli.

Men vi ska prata med alla mellan 60 och 65 och kolla intresset, säger Anders Nilsson.

Norrköpings Tidningar ska också organisera om för att vara mer inriktade på de digitala verksamheterna.

En grupp som får namnet 24 inrättas ska jobba med egna texter för främst webb, tv och mobil, enkla och snabba gratisnyheter enligt Anders Nilsson.

Sedan ska en redaktion med namnet Agenda inrättas för att jobba med grävjobb samt andra längre och större jobb som företrädesvis ska vara för papperstidningen.

Det här är en stor omställning. Och så klart är alla fundersamma och oroliga i dag. Men den här organisationen är bättre anpassad för dagens medievanor, säger Anders Nilsson.

Det samarbete som NT har i dag med Corren går också att ta längre tror han. Till exempel när det handlar om kultur- och nöjesmaterial.

Även Folkbladet Östgöten kommer att beröras då förslaget också innebär en samordning av foto på kvällar och helger.

Går ledningens förslag igenom betyder det att var tionde tjänst på redaktionen försvinner. Vilket kommer att ställa till det enligt SJF-klubbens ordförande Calle Slättengren:

Vi är redan underbemannade.

Att en omorganisation är nödvändig förstår man från fackets sida:

Vi är inte dumma. Vi ser också att medielandskapet förändras och att upplagorna sjunker. Men det är sparpaketet som gör oss oroliga. Fortfarande är det så att 70 till 75 procent av intäkterna kommer från papperstidningen. Det är viktigt att komma ihåg.

Är sparpaketet nödvändigt?

Vi förblöder inte. NT går bra, bland de bästa i klassen, även om vi också tappar i upplaga. Så jag kan inte se några motiv.

Så blir Correns nya organisation

Sparpaket på Corren och NT 

Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.