Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

1 000 nyanställda ska städa upp bland Facebooks annonser

Publicerad: 3 oktober 2017, 03:28

Sociala medier-nätverket planerar att anställa 1 000 personer som ska säkerställa att de nya, striktare annonsreglerna följs.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook har den senaste tiden pressats hårt när det gäller villkoren för annonsering på nätverket. Det sedan det framgått av en utredning att ett ryskt propagandaföretag köpt över 3 000 annonser inför förra årets amerikanska presidentval.

Sedan dess har man bland annat infört striktare annonsregler samt intensifierat arbetet med att upptäcka och stänga ned fejkkonton.

Nu anställer Facebook 1 000 personer som ska granska annonser och säkerställa att de nya, striktare annonsreglerna följs. Det rapporterar Reuters.

I ett uttalande skriver Facebook:

”Granskning av annonser betyder inte bara att man utvärderar innehållet i en annons, utan också den kontext som den köptes i samt vilken publik man valt att rikta den mot – så vi förändrar vårt annonsgranskningssystem för att uppmärksamma sådana signaler i högre grad.”

Läs också

Facebook inför striktare annonsregler

Facebook sålde annonser till ryskt propagandaföretag

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.