torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Medieprofiler till rätten i Taxi-Tony-härvan

Publicerad: 15 oktober 2014, 12:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Om ett par veckor kommer byrådirektörer, mediesäljare och pr-konsulter på löpande band att kallas till Stockholms tingsrätt. Då inleds rättegång mot kokainköparna i den mycket omfattande Taxi-Tony-härvan.

Ämnen i artikeln:

Polisen

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Det är skärtorsdag våren 2013. På en adress i centrala Stockholm ligger ett medieföretag med ett tiotal anställda. Bolaget har fått några stora kunder och omsättningen och personalstyrkan har vuxit, de senaste åren.

Under skärtorsdagens eftermiddag, den 28 mars, har företaget en påskfest som avslutning innan långhelgen. Klockan 12.45 kontaktar företagets key account manager en man som ingår i ett större nätverk som säljer kokain i Stockholm – som i medier senare kommer att få namnet Taxi-Tony.

17 minuter senare, klockan 13.02, blir KAM-säljaren uppringd av en man. De två har hörts många gånger tidigare.

– Vi har påskavslutning på jobbet.

– Ska du åka eller?

– Ja, men kan vi ses nere vid torget?

Vad ingen av de två männen vet är att den telefon som används av mannen som är en del av Taxi-Tony-verksamheten är avlyssnad av polisen.

Målet håller under våren 2013 på att svälla enormt. Det handlar i huvudsak om tio personer som utgör kärnan i Taxi-Tony-nät­verket. De har hanterat försäljning av kokain i Stockholm, där upplägget har varit att ett antal invigda personer kan ringa Taxi-Tony och beställa en svarttaxi. Men genom kodord har det i stället handlat om leveranser av kokain. Om köparen till exempel säger att det är tre personer som vill åka från korsningen Brunnsgatan-Regeringsgatan, så betyder det i klarspråk att köparen vill ha tre enheter kokain levererade till den aktuella platsen. Säger man att man är själv, eller ensam, innebär det en (1) enhet.

***

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev