Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Medieprofessor: DN och Expressen mest positiva till alliansen

Publicerad: 10 Januari 2007, 07:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

De borgerliga har aldrig blivit så positivt omskrivna i medierna som under årets valrörelse. Det hävdar medieprofessorn Kent Asp på dagens DN Debatt, där han bland annat ifrågasätter den negativa mediebilden av Göran Persson.


Kent Asp publicerar idag forskningsrapporten "Rättvisa nyhetsmedier - partiskheten under 2006 års medievalrörelse" vilken han också presenterar på DN Debatt.

Undersökningen är den nionde i ordningen och visar att de borgerliga partierna och den borgerliga statsministerkandidaten aldrig tidigare har skildrats så positivt som i 2006 års valrörelse. Dessutom har aldrig förr en socialdemokratisk statsminister skildrats så negativt, något som Kent Asp ifrågasätter.

Enligt undersökningen beskrevs alliansen mer fördelaktigt än socialdemokraterna och samverkanspartierna i åtta av elva nyhetsmedier. Dagens Nyheter och Expressen gav den mest positiva synen på alliansen, medan bevakningen i Aktuellt och Ekot gynnade samverkanspartierna mest.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.