Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Medieägare Vimal stämmer Fadde på halv miljon

Publicerad: 18 April 2007, 08:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Krogkungen och ägaren av Stureplan Media, Vimal Kovac stämmer Fadde Darwich på 500.000 kronor. Dörrvakten Fadde Darwich, som har anhållits, misstänkt för grov ekonomisk brottslighet, attackerar samtidigt sin tidigare arbetsgivare: - Det var pengar som jag använde för att täcka utgifter jag hade när jag jobbade för Stureplansgruppen, säger Fadde Darwich.


Fadde Darwich greps när polisen tidigt i går morse slog till mot hans hem i Enskede.

- Han är anhållen, misstänkt för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. Det finns också ytterligare misstankar, men de behållar jag för mig själv tills vidare, säger kammaråklagare Ove Lundgren.

Brotten ska ha begåtts under 2003 och 2004. Fadde Darwich har arbetat som dörrvakt, framför allt åt Stureplansgruppen - som också ger ut livsstilsmagasinet Stureplan och driver sajten stureplan.se.

- Brottsmisstankarna rör bland annat oredovisade intäkter och osanna fakturor, luftfakturor som lagts till i bokföringen för att det ska ut som om företaget haft utgifter, för att man ska kunna lyfta ut motsvarande belopp, säger Ove Lundgren.

- Det handlar i allt väsentligt om dörrvaktsuppdrag som han har haft, säger Ove Lundgren.

Samtidigt har Stureplansgruppen, där Vimal Kovac är vd, stämt Fadde Darwich på 500 000 kronor.

- Vi ska utreda den delen också, säger åklagare Ove Lundgren.

Enligt stämningen har Vimal Kovac och Stureplansgruppen vid fyra tillfällen gjort utbetalningar till Fadde Darwich.

Innan han greps berättade Fadde Darwich för Dagens Media:

- Det där var inga lån, det var pengar som jag fick som bonus, och för att täcka utgifter jag hade när jobbade åt Vimal. Varför skulle de vänta flera år med att kräva tillbaka pengarna om det var lån?

Fadde Darwich hävdar bland annat att han fått i uppdrag av Vimal Kovac att ta med en person till Köpenhamn, för att besöka en bordell, och att en del av de utbetalda pengarna var avsedda att täcka kostnaderna för det.

- Det var en direkt order, vi åkte ner till A-gruppen i Köpenhamn, det är en bordell. Jag betalade både kontant och med mitt visa-kort, säger Fadde Darwich.

- Vi både ringde efter tjejer till hotellet och besökte bordellen, fortsätter han.

Vimal Kovac vill inte kommentera stämningen, och hänvisar istället till sin advokat Johan Obel:

- Det rör sig om lån, vi har försökt förmå honom att betala tillbaka, utan framgång, som sista utväg har vi stämt honom, säger Johan Obel.

Ytterligare två personer misstänks för inblandning i de brott som Fadde Darwich anhållits för. Vid husrannsakan hos en av de misstänkta påträffades också en pistol.

- Det stämmer att det har hittats en pistol, men det var inte hemma hos Fadde, utan hos en av de andra misstänkta, säger åklagare Ove Lundgren.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.