Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mediamarkt torskade mot Elgiganten - får böta 500.000

Publicerad: 21 februari 2008, 14:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:56

Marknadsföringsbråket mellan El-giganten och Mediamarkt fortsätter. En dom i Stockholms tingsrätt ger El-giganten rätt mot Mediamarkt, som nu tvingas betala 500.000 i böter för en skylt med texten "Här är vägen till stans bästa priser".


I ett interimistiskt beslut från Marknadsdomstolen i oktober 2006 förbjöds Mediamarkt, med hot om böter, att använda uttryck som handlar om att kedjan har de lägsta priserna. Efter domen tog Mediamarkt ner ett stort antal skyltar, men en skylt i ett parkeringshus vid Kungens Kurva i Stockholm satt kvar och det är den som nu kostar företaget 500.000 kronor.

En anställd på El-giganten fotade skylten och företaget stämde Mediamarkt för att inte följa domen. Tingsrätten går nu på El-gigantens linje. Mediamarkt ska också betala El-gigantens rättegångskostnader på 292.000 kronor.

I januari förra året var det istället Mediamarkt som segrade över El-giganten. I en dom i Marknadsdomstolen förbjöds El-giganten att använda bland annat frasen "Nordens bredaste sortiment" i sin marknadsföring.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.