Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Media Markts MD-seger drivs igenom trots Elgiganten-protester

Publicerad: 24 Januari 2007, 05:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Media Markt stämde Elgiganten i Marknadsdomstolen och vann. Men en för klent tilltagen bankgaranti från Media Markts sida gjorde att domen inte vann laga kraft. Nu har Media Markt pytsat in mer pengar till bankgarantin. Elgiganten tycker fortfarande att garantin är för snålt tilltagen medan MD bedömer den som tillräcklig.


Media Markt stämde Elgiganten för att de i sin reklam använde slogans som Norden bredaste sortiment och Norra Europas största elektronik- och vitvarusortiment. MD dömde till Media Markts fördel men sedan brast det på den bankgaranti som Media Markt betalade in.

Bankgarantin betalas för att försäkra den förlorande parten att de inte ska ta ekonomisk skada när de efterföljer Marknadsdomstolens beslut. Media Markt betalade in 500.000 kronor till Marknadsdomstolen, vilket både domstolen och Elgiganten ansåg vara för lite.

Marknadsdomstolen meddelade då att det inte fanns förutsättningar att utfärda ett interimistiskt förbud mot Elgiganten och att Media Markts yrkande därför lämnades utan bifall.

Media Markt höjde då bankgarantin till 2 miljoner kronor vilket fortfarande var betydligt mindre än de 9 miljoner kronor Elgiganten såg som skäligt. Till Marknadsdomstolen anför Elgiganten som skäl att domen innebär att de måste ändra på planerade marknadsföringskampanjer.

Marknadsdomstolen gick dock på Media Markts linje och bedömde bankgarantin som tillräcklig, vilket innebär att domen mot Elgiganten vinner laga kraft.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.