Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Media Markt ger igen - drar Elgiganten inför MD

Publicerad: 4 Januari 2007, 06:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Stämningskarusellen inom hemelektronikbranschen fortsätter. Huvudkombatanterna i den senaste dusten är Media Markt och Elgiganten. Media Markt kontrar Elgigantens stämning från i oktober med en egen stämning.


Elgiganten drog i oktober Media Markt inför Marknadsdomstolen på grund av att den tyska elektronikjätten i sin marknadsföring påstod att de har de lägsta, eller de bästa priserna. Marknadsdomstolen gick på Elgigantens linje och förbjöd Media Markt att anv'nda sig av påståendena i sin marknadsföring.

Nu vänder sig Mediamarkt till samma instans och vill förbjuda Elgiganten att marknadsföra sig med argumentet att de har Nordens bredaste, eller norra Europas största sortiment. Mediamarkt anser att det är de som har det bredaste sortimentet och yrkar i Marknadsdomstolen att bötfälla Elgiganten med 500.000 kronor, om de fortsätter använda argumenten i sin marknadsföring.

Att elektronikhandlarna drar varandra inför marknadsdomstolen har blivit en följetong de senaste åren. Elgiganten har tidigare varit inblandad i liknande mål med Siba och Netonnet där stämningar möts med motstämningar.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.