Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

McDonalds byter marknadsdirektör

Publicerad: 30 maj 2002, 06:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Magnus Wikner ersätter Carl Wåreus som marknadsdirektör för McDonalds Sverige. Han kommer senast från MyTravel Europe där han ansvarat för varumärket. Carl Wåreus övergår till uppdraget som marknadsdirektör för McDonalds norra Europa.


Magnus Wikner arbetade före sin tid på MyTravel som marknadsdirektör för reseföretaget Vinggruppen. Dessförinnan var han marknadschef för Hemglasskoncernen.

- Jag har arbetat både med resor och glass och det som förenar i arbetet med McDonalds är att varumärkesbygget handlar om en stark gästupplevelse. Oavsett om det är en semester, ett besök av glassbilen eller ett besök till hamburgerrestaurangen så ska det vara ett trevligt avbrott i vardagen. Något lite extra, säger Magnus Wikner.

Är det McDonalds styrka?

- Ja, att vara lite extra har varit McDonalds styrka genom åren.

Vad kan du om hamburgare?

- Jag har varit en flitig gäst på McDonalds och ätit många av dem.

Vad gör du först?

- McDonalds i Sverige har genomgått en kraftig expansion och är i en spännande fas. Men jag träder in i rollen med stor ödmjukhet för att börja arbeta med ett av världens starkaste varumärken. McDonalds i Sverige har varit skickliga på att bygga upp verksamheten och göra väl fungerande reklam och det är för tidigt att säga vad som eventuellt ska förändras.

Magnus Wikner börjar på McDonalds i augusti och ersätter då Carl Wåreus som tidigare har haft marknadsdirektörsrollen både för Sverige och Europa.

Carl Wåreus återgår till det uppdrag han hade innan han klev in som marknadsdirektör för Sverige; att ha marknadsansvar för McDonalds i tio länder i norra Europa.

- Jag kom in som marknadsdirektör i Sverige för att styra vissa saker rätt. Nu har vi gjort det och då känns det bra att lämna över det till någon annan, säger han.

Klas Granström

klas@dagensmedia.se

Tia Jumbe

tia@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev