Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

McDonalds ändrar reklamfilm efter cancerlarm

Publicerad: 25 April 2002, 12:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

McDonalds klipper ner tv-filmen Vårens lockelser efter rapporterna om det cancerframkallande ämnet akrylamid som finns bland annat i pommes frites. Bortklippt är barnet som gråter efter strips, äter det och sedan brister ut i sång.


- Vi har klippt ner filmen till tio sekunder med tanke på att människor kan ha blivit oroliga på grund av larmet i medierna, säger Birgitta Mossberg, presschef på McDonalds.

Reklamfilmen Vårens lockelser gör reklam för McDonalds picknickvänliga vårmeny. Filmen visar ett barnvagnsbarn som gråter efter strips. När pojken får strips blir han så lycklig att han stämmer upp i sången "Vintern rasat". Hela den sekvensen är bortklippt. Kvar av filmen är de tio sekunder där McDonalds visar de nya vårprodukterna.

- Filmen är planerad att gå ner helt 8 maj. Den har funnits i versioner om både 30 och 20 sekunder. Det är normalt att gå ner i längd när den gått ett tag, nu gör vi det lite tidigare och visar den oftare istället, säger Birgitta Mossberg.

Hon säger att Livsmedelsverkets rapport visserligen är att ta på allvar men att det inte kan vara så farligt när Livsmedelsverket inte drar tillbaka några produkter.

- De har inte heller uppmanat folk att förändra sina matvanor. Men i perspektiv av den påfallande mediebevakningen är det inte konstigt att människor blir oroliga, säger hon.

Vårens lockelser går i TV3, TV4, Kanal 5 och Z-TV.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.