Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

McDonald's plockar bort bild på belgisk blå från hemsidan

Publicerad: 28 Maj 2008, 05:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

McDonald's har plockat bort en bild på en köttleverantör med sina kor från sin hemsida. Anledningen är att djuren på bilden visat sig vara en korsning av limousin och ökända rasen belgisk blå.


Den bortplockade bilden. McDonald's visar just nu kampanjen Från jord till bord på sina restauranger i Sverige och sin hemsida.

En av kampanjbilderna visar köttbonden Joe Lyons från Milltown i västra Irland bredvid två av sina kor. Stutarna på bilden är en korsning av limousin och den ökända rasen belgisk blå. Nu har bilden tagits bort från McDonald's hemsida.

- Vi har en serie bilder som berättar om våra leverantörer på vår hemsida. Där fanns en bild på irländaren Joe Lyons och i bakgrunden kunde man skymta en av hans andra kor, som inte går till McDonald's, säger Claes Eliasson, presschef på McDonald's.

Nu är bilden borta?

- Ja, det är onödigt att ha en bild som kan vara missvisande.Folk skulle kunna dra den felaktigt slutsatsen att det finns belgisk blå-korsningar i våra hamburgare.

Ska ni fortsätta köpa från leverantören?

- Absolut.

Det finns ingen chans att någon burgare som innehåller belgisk blå har smugit sig in på svenska restauranger?

- Nej. Vi har en hundraprocentig garanti från leverantören Esca Foods.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.