Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mattias Thorsson ska styra kommunikationen för Moderaterna i Stockholm

Publicerad: 20 Oktober 2015, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:25

Moderaterna i Stockholm har hittat en ny kommunikationschef.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Det blir Mattias Thorsson som 2 november kliver in som kommunikationschef hos Moderaterna i Stockholm. Han kommer närmast från managementbolaget Edward Lynx, där han bland annat varit ansvarig för att bygga upp bolagets Kinakontor.

Men dessförinnan har Mattias Thorsson bland annat varit pressekreterare vid Moderaternas riksdagskansli och press- och informationschef för Moderata Ungdomsförbundet.

– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till politiken, inte minst eftersom jag har varit utanför sedan 2004 då jag började på Edward Lynx, säger Mattias Thorsson till Dagens Media.

Som kommunikationschef för Moderaterna i Stockholm får Mattias Thorsson ansvar för kommunikationen i både staden och landstinget.

– Stockholm är vår viktigaste region med enskilt flest medlemmar och flest väljare. Sedan den politiska kartan ritades om vid valet 2014 så har det blivit mer komplext, men också mer spännande och utmanande att nå ut.

Som kommunikationschef får Mattias Thorsson självklart också en central roll inför valet 2018 när det gäller att utforma Moderaterna i Stockholms budskap och strategier.

– Allt handlar om att vi ska vinna väljarnas förtroende. Både politikens och kommunikationens villkor ändras snabbt och vi kommer säkert att se nya genombrott vid valrörelsen i USA 2016, som kommer att spilla över på vår valrörelse.

– Som Moderater har vi alltid varit stolta över att vara först med nya saker och vi vill ligga i framkant, vilket är en utmaning.

Ett av Mattias Thorssons första uppdrag blir dock att rekrytera nya medarbetare till kommunikationsavdelningen.

– Det sätter vi igång med omgående. Till en början tror jag att det blir en handfull personer, men det kommer säkert att utökas inför valet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.