Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mats Hård återuppstånden - jobbar på spelbolag

Publicerad: 5 Maj 2008, 10:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Före detta hemligbloggaren Olle Svalander har skakat liv i sin bloggkaraktär Mats Hård som nu har lämnat sportjournalistiken. Ett stort svenskt spelbolag sätter istället fonden för Mats Hårds liv.


På en resa till Florens med ett gäng oddssättare från ett svenskt spelbolag fick frilansjournalisten Olle Svalander inspirationen till att väcka liv i Mats Hård igen.

- De killarna som jag var i Florens med var helt fixerade vid sina jobb. De satte odds på allt hela tiden. På kvällen skrev jag det första inlägget och dagen efter kände jag att det fanns en historia att berätta, säger Olle Svalander.

Går det verkligen att göra Mats Hård intressant nu när alla vet att det är du som ligger bakom?

Olle Svalander - Jag tror givetvis att det ska fungera, annars hade jag inte börjat med bloggen igen. Men naturligtvis kommer det inte att bli samma sak, det går bara att göra en gång. Det är historien som är viktig.

- Det passar mig att ha en daglig uppgift, att skriva inläggen om Mats, fortsätter Olle Svalander.

Karaktären Mats Hård har slutat på sporttidningen och jobbar istället som konsult på ett spelbolag. Det finns en viss likhet med verklighetens Lasse Sandlin, som tidigare i vår lämnade Aftonbladet efter drygt 40 år på tidningen för att sedan börja skriva krönikor för spelbolaget Expekt.

Olle Svalander säger att han fascineras av spelvärlden men att han själv är en värdelös spelare.

- Jag går all in. Jag tänker aldrig på hur mycket jag kan förlora, bara på hur mycket jag kan vinna.

Som Dagens Media tidigare har berättat gäckade Olle Svalander Sverige sportjournalister med bloggen "The Fine Art of Losing" som skrevs av sporjournalisten Mats Hård.

Trots att bloggen blev väldigt omskriven avslöjades inte vem som låg bakom den förrän Olle Svalande valde att berätta sanningen i Aftonbladet.

Bloggen gavs sedan ut i bokform under namnet Konsten att förlora. Olle Svalander har sedan dess gett ut JUNK, en bok om relationer i rockmiljö, och skriver nu på sin tredje bok som kommer efter sommaren.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.