Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mats Edman till Aftonbladet

Publicerad: 21 Januari 2002, 12:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Aftonbladet har rekryterat två affischnamn. Mats Edman, före detta vd och chefredaktör på E24, blir reporter på ekonomiavdelningen. Belinda Olsson, före detta chefredaktör på opinionssajten Sourze, ska arbeta med Aftonbladets debatt- och opinionsmaterial.


- Vi har anställt en ung och pigg och en erfaren och pigg. Och båda brinner så in i helvete. Kan man samla på sig några personer med sådana egenskaper är det bra, säger Anders Gerdin, chefredaktör på Aftonbladet.

Mats Edman sade upp sig på ekonomisajten Ekonomi 24 i juli förra året. Innan dess var han chefredaktör på Veckans Affärer. Sedan en tid har han pluggat och skrivit krönikor i Amelia. I Aftonbladet ska Mats Edman åter fatta pennan och på heltid skriva ekonomiartiklar.

- Mats Edman är en av landets absolut bästa och mest erfarna ekonomijournalister. Trots att han haft en lång och framgångsrik chefskarriär tillhör han dem som fortfarande brinner.

Mats Edman börjar om en vecka och har kontrakt fram till sommaren.

Belinda Olsson ska bli parhäst med Jan Helin på Aftonbladets avdelning för debatt- och opinionsmaterial. I höstas tillsattes Jan Helin som opinionschef för att ta nya grepp på debattmaterialet.

- Vi har mycket opinionsmaterial i tidningen. Tanken är att ta tag i hela den delen och samordna och profilera vår opinion utåt. Belinda har suttit på Sourze och har oerhört stort kontaktnät, inte minst bland yngre skribenter. Bland annat det kommer hon att tillföra, säger Anders Gerdin.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.