Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mastiff slängdes ut från gymnasium efter förnedring

Publicerad: 27 November 2008, 07:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Med fasa upptäckte lärarna på Spånga gymnasium hur Mastiffs casting urartade till förnedring. En av eleverna fick en svabb, som använts till toalettstädning, satt i munnen. "Det var en riktigt dålig idé", säger Mastiffs vd Karin Hellström till Dagens Media.


Det är lokaltidningen Mitt-i västerort som avslöjar Mastiffs urartade casting. Enligt tidningen ska Mastiff ha sökt tillstånd för att få vara på Spånga gymnasium för att hitta trevliga utåtriktade och öppna elever som var vana vid att handskas med djur.

- Men de var oärliga. Det som har hänt är fruktansvärt, säger Owe Sandström, lärare och chef för djurinstitutionen på Spånga Gymnasium, till Mitt-i Västerort.

Flera lärare såg hur castingen urartade till förnedring. En elev uppmanades att stoppa en svabb i munnen.

- Jag ser hur en av eleverna sitter med en svabb i munnen. Det visade sig senare vara samma svabb som städpersonal använder för att rengöra golv och toaletter i djurhuset, säger Birgitta Kajler, till Mitt-i Västerort.

Efter tv-teamet ertappats med sitt tilltag kastades de omedelbart ut. Spånga gymnasiums rektor Rolf Ödén hotade Mastiffs producent med polisanmälan om produktionsbolaget sänder något av meterialet från skolan.

- De får söka ungdomar på annat håll i fortsättningen, säger han till Mitt i Västerort.

Castingen var för programmet Herre på täppan, som ska sändas i TV6 i vår. Programidén bygger på att deltagarna får extrema utmaningar som till exempel att berätta om sexdebuten för sina föräldrar eller att äta folie.

Karin Hellström, vd på Mastiff, säger till Dagens Media:

- Vi ville inte i förväg avslöja vad programmet handlade om och därför var teamet lite luddiga när idén presenterades.

Hon säger att hela idén med programmet bygger på att testa folk.

- Men det var givetvis fel att be någon stoppa en golvmopp i munnen eftersom det inte är hygiensikt. En i vårt team fick en dålig idé helt enkelt, säger Karin Hellström och fortsätter:

- Det som är vikigt att poängtera är att vi inte har tvingat någon att göra något.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.