Martina Bonnier slutar på Damernas Värld

Jonna Bergh och Martina Bonnier.

Foto: Bonnier Magazines & Brands.

Jonna Bergh blir chefredaktör på Damernas Värld när Martina Bonnier hoppar av.

Martina Bonnier menar att det är en kombination av saker som gör årsskiftet till rätt tillfälle att göra något nytt.

 – Jag bor i New York sedan en tid och har därför haft en friare roll för varumärket. Nu kommer jag att gå vidare och utveckla mitt eget varumärke, och testa nya plattformar och affärer kring mode och skönhet, kommenterar hon.

Jonna Bergh som i dag chefredaktör på Styleby tar över efter Martina Bonnier, och får i uppdrag att driva båda varumärkena. Under våren ska det utredads hur de ska kunna samverka på ett framgångsrikt sätt.

Stina Abenius är redaktionell utvecklingschef på Bonnier News Lifestyle:

– Jonna är både en skarp journalist och en tydlig modeprofil. När Martina tog beslutet att sluta på Damernas Värld var det naturligt att ge Jonna uppdraget att både förvalta Martinas fina och mångåriga arbete och att utveckla varumärket. Jag är väldigt glad och förväntansfull över att Jonna har tackat ja.

Jonna Bergh:

– Det finns något otroligt modernt i idén bakom Damernas Värld: att tala till stilintresserade kvinnor oavsett ålder. Jag älskar verkligen det! Damernas Värld navigerar mellan evigt och trendigt, underhållning och allvar samt yta och djup. Ambitionen är att, tillsammans med redaktionen, maximera de stunderna – och göra det i en relevant och stilsäker miljö.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

Publicerad 2018-12-13 09.26

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: