Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Martin Timell reste flaggstång åt Meter-chefen

Publicerad: 23 Mars 2007, 12:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:09

Förskingringshärvan hos Metronome växer - även TV4-produktioner som Äntligen Hemma dras nu in skandalen. Dagens Media kan till exempel berätta hur det gick till när Meters tidigare vd Peter Ahlberg fick en flaggstång gratis.- Det där var förstås inte så bra, säger Martin Timell, programledare för Äntligen hemma.


Peter Ahlberg har haft en årsinkomst på omkring 1,6 miljoner kronor. Trots det misstänks han vid upprepade tillfällen ha låtit sin arbetsgivare betala lyxrenoveringar av den exklusiva villan vid Ösbysjön på Djursholm.

Peter Ahlberg är tillsammans med Tobias Bringholm, Lars Sundén och Ingemar Ohlsson misstänkta för att ha förskingrat mångmiljonbelopp från sin tidigare arbetsgivare.

En förundersökning har inletts hos Ekobrottsmyndigheten, och en internutredning pågår hos Schibsted, som äger 65 procent av Metronome.

För Dagens Media berättar nu flera byggföretag hur de har renoverat och byggt hemma hos de brottsmisstänkta Metronomecheferna.

- Det har hänt flera gånger att jag varit hemma hos dem och gjort jobb, både stort och smått i samband med olika tv-produktioner. Och fakturan har gått till Meter, berättar en byggare som vill vara anonym.

Yngve Berglund, som driver firman Jordankartjänst i Stockholm, berättar om hur han reste en flaggstång hemma hos Meters dåvarande vd Peter Ahlberg.

Det var våren 2003, när ett avsnitt av TV4s Äntligen hemma skulle spelas in som producenten Malin Knave, gift med TV3s programchef Anders Knave, beslutade att Peter Ahlberg skulle få en flaggstång gratis.

- Jag visste inte vem vi skulle till, men sen förstod jag ju att det var Meters vd, de hade jävligt flådigt inrett, säger Yngve Berglund.

Tillsammans med Martin Timell och en inslagsproducent reste han en flaggstång framför huset.

- Det blev ju helt gratis för Meters vd, leverantören skänkte flaggstången för att få synas i tv, berättar Yngve Berglund.

Martin Timell:

- Jag fick veta i efterhand att det var Peter Ahlbergs villa. Då tänkte jag förstås att det här var ju inte så bra.

- Men jag lägger mig inte i de besluten, jag har full förståelse för diskussionen. Men det är inte jag som bestämmer var vi ska renovera, det gör producenten.

Malin Knave var producent:

- Ja, jag är rätt person att prata med.

Varför valde du just Peter Ahlbergs villa?

- Vet du vad, jag vill inte prata om... alltså vi har ju fått... det är inte för mig att uttala mig alls när det gäller den... grejen.

Senare hänvisar hon till Meters vd Michael Porseryd, som i sin tur hänvisar till Gunnar Strömblad, vd på Schibsted.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev