Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Martin Kreuger gör båttidning åt Bonnier

Publicerad: 28 Februari 2008, 10:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Bonniers senaste tidningssläpp är en båttidning vid namn Allt om Båtar. Nyheten om tidningen släpps lagom till båtmässan i Älvsjö som drar i gång i morgon.


Dummy-omslag för tidningen. Tidningen ska rikta in sig på motorbåtar i första hand. Målgruppen är män mellan 25 och 50 år. Det första numret planeras till slutet av maj och får 84 sidor. Chefredaktör blir Martin Kreuger, som tidigare bland annat varit chefredaktör för Chef och nyhetschef på Metro.

- Jag är jätteintresserad av båtar och har väl alltid tänkt att jag ska göra en båttidning någongång, säger Martin Kreuger.

Tidningen blir helt inriktad på motorbåtar. Enligt Martin Kreuger är enbart 12 procent av de svenska fritidsbåtarna segelbåtar. Den närmaste konkurrenten blir Vi båtägare, men han nämner också Praktiskt båtägande och Båtnytt som konkurrenter.

Martin Kreguer kommer inte att vara anställd av Bonnier Tidskrifter utan sköter chefredaktörskapet i egen firma. Han hoppade i höstas av konsultföretaget M&M som han var med och startade tillsammans med Vassaeggens grundare Olle Lidbom. Jobbet med Allt om Båtar blir på heltid, men någon större redaktion blir det inte.

- Det här är något man gör på frilansbasis. Sedan kommer vi ha samarbete med Teknikens Värld, bland annat med administrativa uppgifter.

Priset för tidningen blir 55 kronor och Martin Kreuger räknar med runt 20 sidor annonser. Tanken är att 8-10 nummer ska komma ut per år.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.