Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Martin Jönsson blir professor

Publicerad: 27 Maj 2008, 08:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Martin Jönsson, chef för SvD Näringsliv, blir under läsåret 2008/09 gästprofessor i praktisk journalistik på Institutionen för journalistik och masskommunikation i Göteborg, JMG. "Ett hedersuppdrag som det var svårt att tacka nej till", säger han till Dagens Media.


- Jag har föreläst på JMG en del under de tidigare professorerna som Amelia Adamo, Hasse Olsson och Tom Ahland. Institutionen lockar mig eftersom den är så inriktad på praktisk journalistik, mitt uppdrag är att föra in influenser från verkligheten, säger Martin Jönsson.

Uppdraget är tidsbegränsat till ett år och Martin Jönsson uppskattar att han kommer att tillbringa fem till sex dagar i månaden i Göteborg. Hans jobb som chef för SvD Näringsliv ska inte påverkas av gästprofessuren.

- Däremot ska jag skära ner på mitt debattdeltagande och antalet föreläsningar. Jag kommer också att lägga mindre tid på de analysuppdrag jag gör för Schibsted.

Gästprofessuren på JMG är instiftad av familjen Hjörne. Martin Jönsson ser inte det som ett problem.

- Då har jag en fot hos familjen Hjörne och en hos Schibsted och sedan gammalt har jag varit anställd hos Bonnier, så då är jag väl lagom insyltad hos alla. Skämt åsido, familjen Hjörne finansierar professuren men för övrigt håller de sig väldigt långt ifrån den.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.