Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Martin Borgs ny presschef för moderaterna

Publicerad: 13 maj 2002, 06:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Moderaternas presschef och moderatlundgren Bo Lundgrens pressekreterare, Leif Gripestam lämnar jobbet efter att socialborgarrådet i Stockholm Kristina Axén Olin, krävt att få honom som sekreterare inför valkampanjen i Stockholm. Leif Gripestam ersätts av Martin Borgs, pr-konsult på Hill & Knowlton.


Kristina Axén Olin, slåss för en post som finansborgarråd i Stockholm och krävde att få Leif Gripestam som sekreterare. Detta gick Bo Lundgren med på.

- Någonting åt det hållet är det, säger Leif Gripestam. Det kan låta lite märkligt, men Kristina ansåg att det var väldigt viktigt att jag kom över.

Stockholms stora betydelse i valrörelsen spelade in.

- Socialdemokraterna lägger ner mycket kraft på att måla upp Stockholm som ett skräckexempel.

Leif Gripestam har tidigare jobbat med Kristina Axén Olin.

- Jag var hos henne för två år sedan som borgarrådssekreterare. Vi känner varandra väl.

Leif Gripestam tillträder formellt på onsdag. Leif Gripestams jobb tas över av Martin Borgs, pr-konsult på Hill & Knowlton.

Martin Borgs har begärt och fått tjänstledigt från Hill & Knowlton till 1 oktober.

- Jag gör det dels för att det är dags att sluta knyta näven i byxfickan, jag har alltid varit politiskt engagerad och blir mer och förbannad, det är något ruttet i landet. Skatterna är för höga och politikernas makt är för stor. Och är man seriöst intresserad av politisk kommunikation går det inte att tacka nej till ett sådan här jobb, säger Martin Borgs.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev