Martin Ahlquist till SvD

Fokusgrundaren lämnar Expressen för att gå in i rollen som redaktionell chef för digitala prenumerationer på Svenska Dagbladet.

Svenska Dagbladet rekryterar Martin Ahlquist som ny redaktionell chef för digitala prenumerationer. Tidningen har som mål att öka de digitala prenumerationerna och Martin Ahlquist kommer, enligt pressmeddelandet, spela en avgörande roll i detta arbete. 

Martin Ahlquist utses samtidigt till stf ansvarig utgivare under tiden Fredric Karén är tjänstledig. Han kommer senast från rollen som chef för Expressens politik-redaktion.

– Han är en Sveriges främsta publicister. Med Martin ombord kommer SvD att kunna ta viktiga kliv framåt när det gäller att utveckla vår kvalitetsjournalistik, säger chefredaktör Fredric Karén, i ett pressmeddelande. 

Förutom sin roll på Expressen var Martin Ahlquist även med och grundade nyhetsmagasinet Fokus 2005. Mellan 2009 och 2015 var han chefredaktör och ansvarig utgivare på magasinet. Tidigare har han även arbetat Ekot och som nyhetshef på dåvarande Finanstidningen. 

– Jag har länge imponerats av SvD:s konsekventa arbete, och förmåga, att skapa riktigt bra journalistik. De sätter alltid läsaren i fokus och har en hög publicistisk trovärdighet. Det är både väldigt roligt och väldigt hedrande att nu får bli en del i den utvecklingen, säger Martin Ahlquist, i ett pressmeddelande. 

Martin Ahlquist tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2019.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-11-09 12.27Uppdaterad 2018-11-09 12.27