Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mårten Söderström säger upp sig från Kanal Lokal

Publicerad: 13 Januari 2009, 05:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Kanal Lokals tidigare vd Mårten Söderström, som fram till årsskiftet har varit programchef, säger upp sin anställning på det krisdrabbade bolaget.


Mårten Söderström blev programchef på Kanal Lokal när grundaren Anders Lundmark tog över vd-posten för ett år sedan. Nu har han sagt upp sig.

- Det stämmer att jag är inte anställd hos Kanal Lokal längre, men jag har fortfarande uppdrag för dem under den här månaden och nästa. Jag ska jobba halvtid men det beror ju också på vad som händer med bolaget, säger Mårten Söderström.

Under tiden kommer han att ta andra uppdrag.

- Jag är öppen för förslag, säger han.

Kanal Lokal sänder lokal-tv i de fyra storstadsregionerna men har haft stora problem att nå lönsamhet. 2007 redovisade bolaget ett rörelseresultat på -78,3 miljoner kronor, vilket var en försämring med nästan 10 miljoner kronor jämfört med 2006.

Dagens Media har tidigare berättat att Kanal Lokal planerar att lägga ner stationen i Skåne, och under julhelgen cirkulerade uppgifter om att bolaget kommer att försättas i konkurs under inledningen av 2009. Något som Anders Lundmark kallade för "rykten".

Håkan Ramsin, styrelseordförande i Kanal Lokal och partner i riskkapitalbolaget IT Provider, som äger 78 procent av Lokal-TV Nätverket, har tidigare sagt till Dagens Media att han vill sälja Kanal Lokal. Han berättade också att han hade hittat en potentiell köpare.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.