Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Marknadsdomstolen gerdelseger till Media Markt

Publicerad: 21 November 2008, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Bråket mellan Elgiganten och Media Markt fortsätter. Marknadsdomstolen har nu beslutat om ett interimistiskt förbud av delar av Elgigantens marknadsföring.


Media Markt och Elgiganten har dragit varandra inför domstol ett flertal gånger de senaste åren. I mitten av oktober var det dags igen, då Media Markt ville förbjuda Elgiganten från att använda payoffer som "Sveriges största hemelektronik- och vitvarukedja" och "Billigast i Europa" i sin marknadsföring.

I går, torsdag, beslutade sig marknadsdomstolen om ett interimistiskt förbud av Elgigantens marknadsföring innehållande fraserna.

Efter att stämningsansökan inkom till marknadsdomstolen ska Elgiganten ha försökt att plocka bort eller dölja affischer där fraserna förekommer. Media Markt säger sig dock ha tagit fotografier av "den vilseledande reklamen".

?- Vi är mycket glada att Marknadsdomstolen återigen markerat tydligt mot Elgigantens vilseledande marknadsföring. Marknadsföring kan med fördel vara underhållande och kaxig, men Elgiganten vilseleder medvetet konsumenterna med felaktig information om både företagets ställning och produkternas pris, säger Demem Nzeribe, chefsjurist på Media-Saturn Shared Services Sweden AB, som är Media Markts administrationsbolag, enligt ett pressmeddelande.

Dagens Media har sökt Elgigantens vd Anders Nilsen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.