Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Marknadsdirektör häktad – misstänkt för våldtäkt mot barn

Publicerad: 11 Augusti 2009, 13:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

46-åringen är en framgångsrik marknadsdirektör med jobb för ett av Sveriges största företag i bagaget. Nu sitter han häktad misstäkt för våldtäkt mot barn.


Den 46-årige tvåbarnspappan har tunga marknadsföringsjobb för företag som till exempel ett stort börsnoterat it-företag i bagaget. Han har också suttit som jurymedlem i en av Sveriges största reklamtävlingar och under flera år bedrivit en konsultverksamhet där han hjälpt företag inom it-och mediebranschen att nå ut till marknaden.

Under helgen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, köp av sexuell handling av barn samt försök till koppleri. Brotten ska bland annat ha skett på Lidingö under sommaren.

– Min klient förnekar brott och han bestred häktning, säger mannens advokat.

Men jourdomstolen gick på åklagarens linje och mannen sitter nu häktad medan utredningen mot honom pågår.

Jennie Söderberg, åklagare vid City Åklagarkammare i Stockholm, vill inte gå in på vilken bevisning som i nuläget finns mot mannen.

– Men misstankarna gäller brott mot två flickor och det är en person som är misstänkt för brott, säger hon.

Åtal ska, enligt häktingsbeslutet, väckas senast den 21 augusti. 

– Vi jobbar på och ska försöka hålla de förhör som ska göras men det pågår en teknisk undersökning som kan ta tid. Jag hoppas dock på att kunna väcka åtal innan det datumet är passerat, säger Jennie Söderberg.

46-åringen har en över 20 år lång karriär inom marknadsföringsvärlden bakom sig. Hans senaste kända jobb var som vd för ett företag som jobbar med marknadsföring och webblösningar. Det jobbet lämnade han dock bara några månader efter tillträdet.

– Vi hade olika förväntningar på varandra, säger ägaren av företaget.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.