Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Marknadsavdelningen hotas när Skanska varslar

Publicerad: 25 November 2008, 11:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Skanska varslar 2.000 personer i Sverige. Hälften är tjänstemän, där anställda på marknads- och kommunikationsavdelningarna är inkluderade.


Byggsektorn har drabbats hårt av de senaste månadernas oro på marknaden. Byggjätten Skanska meddelar nu att totalt 3.400 personer får gå från koncernen i Norden. 2.000 av de drabbade jobbar i Sverige.

Enligt presschefen Peter Gimbe är hälften av dem som varslas byggnadsarbetare och hälften tjänstemän. I den senare kategorin ingår anställda på marknads- och kommunikationsavdelningarna.

- Nu ska vi successivt gå igenom lokala varsel, på de olika orterna och avdelningarna. Det är för tidigt att säga hur de olika avdelningarna påverkas, men klart är att många olika funktioner drabbas, säger Peter Gimbe.

- Vi har ingen jättelik marknadsavdelning eftersom vi mest marknadsför oss mot företag och inte konsumenter, fortsätter Peter Gimbe.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.