Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mark Vadasz lämnar Vattenfall

Publicerad: 28 April 2010, 12:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Presschefen Mark Vadasz lämnar Vattenfall efter knappt två år. "Elisabeth Ström och jag ser inte på medierelationer på samma sätt. Det har vi diskuterat och kommit fram till att det är lätt att vara ense om att vara oense", säger han till Dagensmedia.se.


Han vill inte utveckla sitt resonemang.

– Nej, det hör till det förgångna och nu blickar vi framåt. Vi går åt skilda håll nu, säger Mark Vadasz.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska umgås med min hustru, skriva klart ett manus och jag ska måla om huset. Sedan dyker det säkert upp någon spännande utmaning.

Kommunikationsdirektören Elisabeth Ström kommenterar avhoppet i ett pressmeddelande:

– Mark Vadasz har gjort ett bra jobb under en turbulent tid på Vattenfall och jag önskar honom all lycka i framtiden.

Mark Vadasz kom från SJ till Vattenfall i maj 2009. Sedan dess har Vattenfall gått igenom flera mediestormar -  och i höstas hamnade energijätten i en rejäl förtroendekris.

Även ägaren stämde, via näringsminister Maud Olofsson, in i kritiken då hon sade att Vattenfalls varumärke hade skadats.

Elisabeth Ström klev i samband med turbulensen in som kommunikationsdirektör på företaget och Mark Vadasz gick på semester. Istället togs en JKL-konsult in som presschef.

Vattenfalls krishantering dömdes ut av flera pr-experter. Källor till Dagensmedia.se har beskrivit hur Elisabeth Ström - tillsammans med JKL:s vd Anders Lindberg och Vattenfalls före detta kommunikationsdirektör Knut Leman - styrde kommunikationen med järnhand. Mark Vadasz är en av dem på kommunikationsavdelningen som ska ha blivit utmanövrerad av trion.

Efter krisen har Elisabeth Ström flaggat för en omorganisation av kommunikationsavdelningen.

Mark Vadasz avhopp är det andra på kort tid. För två veckor sedan stod det klart att Erik von Hofsten, presschef för Vattenfall Norden, lämnar bolaget. I stället ska han bli chef för Folksams nya informationsavdelning.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.