fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Marcus Birro gör Belinda Olsson sällskap i Kvällsöppet

Publicerad: 23 september 2008, 11:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Lennart Ekdal får två sidekicks i höstens säsong av Kvällsöppet - Belinda Olsson och Marcus Birro. Uppgifterna bekräftas nu av TV4.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Lennart Ekdal bekräftar för Dagens Media att TV8s Belinda Olsson efterträder Alexander Schulman som sidekick i höstens säsong av debattprogrammet Kvällsöppet i TV4. Hon får sällskap av ytterligare en sidekick - författaren och krönikören Marcus Birro.

- Belinda Olsson har jag bara läst, och jag gillar det hon skriver. Marcus Birro har varit med i Kvällsöppet tidigare och han ger ett frejdigt och entusiastiskt intryck, vilket passar för den här rollen. Dessutom är han fotbollsintresserad, så vi har mycket att prata om, säger Lennart Ekdal.

Det är ännu inte bestämt hur Belinda Olssons och Marcus Birros roll ska se ut, om de varvar varandra eller om de ska medverka i programmen tillsammans. Kvällsöppet startar den 15 oktober, och då pågår fortfarande Belinda Olssons pratshow Studio Belinda i TV8.

När Dagens Media pratar med Lennat Ekdal håller han på att ta pressbilder tillsammans med sina nya sidekicks. Deras företrädare Alexander Schulman är också på plats.

- Vi ska spela in en sketch där han får sparken igen, säger Lennart Ekdal.

Varför fick han sparken?

- Vi testade Alexander Schulman förra säsongen. Jag sa till honom, halvt på skoj och halvt på allvar, att det är besvärligt att ha honom med i programmet och att han måste överleverera för att det ska vara värt det. Och det har han inte riktigt tid med.

Blir det mindre kontroversiellt med Belinda Olsson och Marcus Birro?

- Det behöver det inte bli, men det blir på ett annat sätt. Samtidigt tycker jag att Alexander Schulman höll sig på en hygglig nivå i Kvällsöppet, jämfört med 1000 apor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev