Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Manne slutar som vd på Berghs

Publicerad: 11 Januari 2007, 16:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Manne Schagerström slutar som vd på kommunikationsskolan Berghs School of Communication. I stället blir han vd på Berghs moderbolag.


Anthon B Nilsen, som äger Berghs, köper NKI, Norsk Kunnskaps-Institutt, som driver Norges Informationstekniska Høgskole, Næringsakademiet och NKI Fjernundervisning.

I samband med det bildas ett nytt ägarbolag till Berghs School of Communication.

Manne Schagerström, som har vd för Berghs sedan 2002, går till en tjänst som vd i det nya ägarbolaget. Han blir dessutom arbetande styrelseordförande i Berghs.

- Som vd i moderbolaget kommer jag att jobba med etableringar av nya verksamheter. Det kommer att hända saker under våren, allt från förvärv till nyetableringar och nystarter. Det finns många idéer som väntar på att förverkligas, säger Manne Schagerström.

Hur känner du inför din nya uppgift?

- Tajmingmässigt är det väldigt bra vad gäller stabiliteten i verksamheten. Berghs är större än någonsin och vi har en ekonomi som är i balans. Vi har inlett samarbeten med två nya universitet i USA i vår internationella satsning. Dessutom startar vi två nya studiemedelsberättigade diplomutbildningar till hösten.

Berghs vice vd Helena Adebjörk går in som tillförordnad vd för Berghs fram till en ny vd har rekryterats.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.