"Många tycks leva kvar i häxbränningarnas 1600-tal"

2010-03-28 07:07  

Dagensmedia.ses Söndagspanel upprörs över hanteringen av våldtäkten av den 14-åriga flicka i Bjästa.

Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren.

 

Johanna Look, pr-konsult på Westander

Vad har varit veckans snackis?

– Uppdrag gransknings reportage ”Den andra våldtäkten” om Bjästa-fallet har upprört hela Sverige och engagemanget på Twitter och Facebook har varit massivt. Med rätta – jag blir fruktansvärt upprörd och bedrövad när det visar sig att många i Sverige mentalt tycks leva kvar i häxbränningarnas 1600-tal.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Jag vill se rejäla utspel från både regering och opposition där de angriper de attityder och värderingar som avslöjats i Bjästa-fallet. Våra politiker måste markera att värderingsfrågor är lika viktiga för vårt samhälle som jobben och arbetslösheten.

 

 

Annah Björk, tf redaktionschef på Bon

Vad har varit veckans snackis?

– Oh, inleddes ju med dött lopp mellan Hot Chips nya, fantastiskt roliga video till I feel better – som får mig att tro på en renässans för musikvideon igen – och Viasats köp av Premier League. Nä, skoja bara. Det är tyvärr Uppdrag gransknings skrämmande reportage om hanteringen av våldtäkten av 14-årig flicka utanför Örnsköldsvik, vad fan är det för fel på folk? 

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Hur vårrusiga stockholmare firar årstidens plötsliga ankomst med picknick under de blommande körsbärsträden. Skulle också bli glad om någon grävde fram en uppfinnare som gjort en maskin som gör varje minut dubbelt så lång, vid behov.

 

 

Niclas Fröberg, vd på Tre Kronor

Vad har varit veckans snackis?

– Allsvenska fotbollen och den tidiga starten har igen dragit igång debatten inom fotbolls Sverige.  Ska vi spela höst/vår som i stort sett övriga Europa eller ska vi fortsätta som nu och vilka krav det ställer på arenorna.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att Henok Goitom (tidigare Vasalund) som spelar i varje match i spanska ligan får göra två mål och finns med i Erik Hamréns framtida landslagsplaner

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt