Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Manfred om Royal League: "Vi tror att det kan bli bra"

Publicerad: 24 April 2007, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

SBS och Kanal 5 har ett femårskontrakt för att sända Royal League men ligan har inte dragit den publik som kanalen hoppats på. Kanal 5 har rätten att säga upp avtalet i förtid och därför pågår nu förhandlingar om vad som ska hända med ligan framöver.


Kanal 5s styrelseordförande Manfred Aronsson säger att han vill ha en djupare diskussion med Royal League innan han är beredd att fortsätta avtalet.

- Ligan har inte motsvarat våra förväntningar. Fotbollen har haft svårt att dra publik både på arenorna och på tv. Men vi tror att det kan bli bra både sportsligt och ekonomiskt.

Han påpekar att det är i Sverige som Royal League har gått sämst. I Danmark och Norge har ligan tagits emot bättre.

- Vi har kanske större konkurrens här med hockeyn, men frågan är också om Svenska Fotbollsförbundet har satsat lika mycket som de andra förbunden.

Ligan har tidigare år dragit igång direkt efter allsvenskan i november. Ska det bli något spel i hösts så är det hög tid att problemen med sändningsrättigheterna löses, säger Manfred Aronsson.

Tommy Theorin, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll och medlem i Royal Leagues styrelse, säger att de just håller på att diskutera frågan och sammanställer underlag som kommer gå ut till alla tv-kanaler inom ett par veckor.

Han vill inte säga om någon enskild aktör visat extra stort intresse.

- Vi har till viss del fört inledande samtal men jag säger ingenting om någon enskild aktör.

Blir det någon ny säsong om ni inte får till något tv-avtal?

- Jag är övertygad om att vi får till ett avtal.

På TV4 är sportchefen Hans Pekkari nöjd med det fotbollsutbud kanalen har i dag.

- Min bedömning är att det finns en stor efterfrågan på fotboll. Vi har redan ett stort utbud som vi är nöjda med. Framöver satser vi till exempel på Svenska Cupen och vi har exklusiva rättigheter till dam-vm i Kina.

Så om Kanal 5 inte fortsätter med Royal League så är TV4 inte intresserade att ta över?

- Det är för tidigt att säga något om nu. Bra fotboll är alltid intressant. Men ligan har inte gått så bra i Sverige. Om det sedan beror på Kanal 5s satsning eller på fotbollen har jag ingen kommentar till.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.