Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Manfred Aronsson blir superchef på Viasat

Publicerad: 10 November 2008, 15:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

MTG samlar sina fyra fri-tv-kanaler i samma organisation, som ska ledas av Manfred Aronsson. Målet är att stå enade mot TV4 och att bli största reklam-tv-hus i målgruppen 15-49 år. Samtidigt får TV3 och TV6s programchef Anders Knave utökat ansvar.


Enligt ett internmejl som gått ut till personalen sammanfogas TV3 och TV6 med ZTV och TV8. Kanalerna har, enligt mejlet, en gemensam vision: att bli Sveriges största reklam-tv-hus i målgruppen 15-49 år.

Vidare skriver Manfred Aronsson att den tidigare uppdelningen "varit nödvändig under en period då TV8 och ZTV haft andra förutsättningar än TV3/TV6, och därmed behövde drivas mer självständigt i separata organisationer".

TV8, vars penetration nyligen ökade till 62 procent, behöver " ingå i en större organisation för att få full utväxling", skriver Manfred Aronsson.

För lillasystern ZTV, som relanserades tidigare i år, är omorganisationen "nödvändig", enligt Manfred Aronsson.

"Fokus ligger på att öka hushållspenetrationen, dra bättre fördel av tillgängligt programlager, samt att koordinera tablåplanering och programutveckling med de andra kanalerna. Men även att ZTV ska kunna dra nytta av de resurser som finns inom marknads- och pressavdelningen på TV3/TV6", står det i mejlet.

Det är inte bara Manfred Aronsson som får utökad makt. Kristian Ekenbark, kanalchef på ZTV, och TV8s programchef Thomas Hall kommer att ingå i programavdelningen för den nya fri-tv-organisationen med ansvar för just ZTV och TV8, men de kommer enligt vad Dagens Media erfar rapportera till TV3 och TV6s programchef Anders Knave. Som alltså får det övergripande programansvaret för fri-tvn-

Samtidigt lämnar TV8s vd Birgitta Stål sitt uppdrag.

"När TV8 nu går in i nästa fas är det uppdrag Birgitta hade när hon kom till TV8 slutfört. Birgitta stannar inom MTG i en ny spännande roll som tillkännages inom en snar framtid", skriver Manfred Aronsson.

Dagens Media söker Manfred Aronsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.