Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Man kan säga att det är en Uber-dödare"

Publicerad: 24 September 2014, 06:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Fyra frågor till... Bernt Hermele, författare och journalist, som i dag gör sin första dag som premiumförare för Taxi Stockholm.


Grattis!

– Tack så mycket.

För oss som inte är så invigda i taxibranschen, vad är en premiumförare?

– Det är en smyglansering som Taxi Stockholm gör nu. Det ska väl bli lite mer buller och bång när det har finslipats men man kan säga att det är en Uber-dödare (en amerikanska limousinetjänst som lanserades i Sverige för 1,5 år sedan, reds anm.).

– Det blir en limousineliknande tjänst med kostym på förarna och bara de finaste bilarna. Och så blir det premium även på priset. Det är lite extra allt.

Du har kört taxi i snart fyra år, har du kört många mediekändisar?

– Vi har ju sekretess men visst har jag kört en del mediekändisar. Några har jag tagit selfies med, som Jan Scherman som precis kom ut med en bok. Honom körde jag nyligen.

Dricksade Jan Scherman?

– Jag tror faktiskt inte att det var han som betalade, det var nog hans kollega.

Har du fått något scoop i taxibilen?

– Jag trodde att det skulle bli så när jag började men nej, inte direkt. Å andra sidan har jag ingen nytta av det eftersom att vi har tystnadsplikt. Men en gång hittade jag faktiskt en person som jag senare intervjuade i min bok om Bonniers. Det var när jag körde ut honom till Arlanda. Men det var väl egentligen enda gången.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.