Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Malin Berghagen sänder radio landet runt i höst

Publicerad: 1 mars 2007, 14:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Jessica Zimmerman, ny marknads- och eventansvarig på Lugna Favoriter, är på plats. Nu smids planer på flera omfattande kampanjer.


Anders Sjöland, marknadschef på MTG Radio, hoppas mycket på Lugna Favoriters nytillskott:

- Jessica har en bred bakgrund. Hon har bland annat arbetat som produktansvarig på skivbolaget BMG, och kan tillföra nytt tänk kring hur annonser och kampanjer uppfattas.

Jessica Zimmerman gör sin första dag på Lugna Favoriter i dag, och drar tillsammans med Anders Sjöland upp riktlinjerna för flera marknadskampanjer 2007. Den första startar redan under våren.

- Exakt vilket budskap vi ska kommunicera är inte bestämt, men det blir tv-reklam i MTGs kanaler TV3 och TV8, annonser i morgontidningar och lokalpress, och vi tittar även på utomhusreklam, säger Anders Sjöland.

Klart är i alla fall att det blir en stor sändningsturné med start i september. Programledarna Malin Berghagen och Peter Borossy ska resa runt i landet och sända sitt morgonprogram från åtta-tio städer.

- Vi tittar just nu på olika lokaler. Det är allt från hotell till arenor. Tanken är att det ska vara platser som rymmer en större publik, eftersom vi vill bjuda in lyssnarna.

Rent geografiskt är det förstås städer där Lugna Favoriter har lyssnare som är av intresse. Stationen har tolv huvudsändare men kan höras på 20 orter. Stockholm, Göteborg, Halmstad, Kristianstad, Luleå, Norrköping och Skellefteå är några exempel.

- Kampanjen riktar sig till befintliga och nya lyssnare. Vi vill framför allt öka varumärkeskännedomen i landet, men förstås även höja lyssnarsiffrorna.

Lugna Favoriter anlitar mediebyrån PHD. Inför sändningsturnén ska även samarbete med en eventbyrå inledas. Vilken det blir är ännu inte klart.

Pernilla Widén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.