Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Mälardalspaketet slårsäljrekord - går ut på nätet

Publicerad: 13 Maj 2008, 05:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Samtidigt som IRM visar att landsortspress är en av få bitar av mediekakan med ökad tillväxt meddelar Mälardalspaketet att försäljningen ökat 20 procent under det första tertialet 2008. Under året ska paketet dessutom ta klivet ut på nätet.


- Äntligen har det börjat ge ringar på vattnet. Vi har funnits sedan 2002 i den här konstellationen, men det är egentligen först nu som byråer och kunder börjar höra av sig till oss själva, säger Andreas Löwgren.

Han tackar också rese- och platsannonseringen för ökningen.

- Det är lätt att pendla mellan städerna och sedan har vi Östersjön med sina rederier, Arlanda och flygbolagen samt SJ, säger han.

Hur mycket sålde ni för?

- Vi nämner aldrig siffror eftersom tidningarna har olika policys. Men vi ligger fortfarande under 100 miljoner kronor, det kan jag säga.

I början av året sa du att målet var att öka säljet med 15 procent 2008. Nu ligger ni på 20. Kan ni behålla samma nivå året ut?

- Jag hoppas det. Men jag är ödmjuk inför hösten eftersom vi förmodligen ser en generell avmattning inför hösten. Därför är det skönt att vi äter gröten medan den står på bordet.

Enligt Andreas Löwgren är det första tertialet 2008 Mälardalspaketets bästa någonsin.

I år ska också Mälardalspaketet ta klivet ut på nätet. Anledningen till den sena entrén är enligt Andreas Löwgren att man saknat leverantör av infrastruktur, som bokning och materialhantering.

- Men nu har vi hittat en leverantör som jag ska träffa i maj. Vi måste ut på nätet i år, det finns efterfrågan.

Hur stort ska det hur affärsområdet bli?

- Jag hoppas att det ska utgöra ungefär 10 till 15 procent av den totala omsättningen. Men vi är sena ut.

Mälardalen innehållande tidningarna: Dagens Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Nerikes Allehanda, Upsala Nya Tidning och Vestmanlands Läns Tidning.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.