Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Magnus Carlsson drog flest besökare till Fritidsresor

Publicerad: 19 April 2007, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

En rad svenska kändisar presenterar sina favoritresmål på Fritidsresors webbplats. Fritidsresor har tagit hjälp av Bindefeld till kampanjen som hittills haft drygt 56.000 besökare. Magnus Carlssons bilddagbok från Mauritius har dragit överlägset flest besökare.


- Flera hundra personer har gått direkt från sajten och bokat en resa till Mauritius, säger Jim Hofverberg på Fritidsresor.Fritidsresors kändisresor drog igång vid årsskiftet. Utöver Magnus Carlsson har Babben Larsson, Anders Lundin, Magnus Härenstam och Lill Lindfors presenterat resmål som Italien, Mallorca och Thailand. Fritidsresor har tagit hjälp av Bindefeld i valet av kändisar.

- Vi har valt kändisar som vi själva är intresserade av och intervjuat dem om deras favoritresmål. Eftersom vi är ett folkligt resebolag har vi valt välkända och folkkära artister. Framöver ska bland annat en idrottsstjärna och en författare att presentera resor, säger Jim Hofverberg, informatör på Fritidsresor.

Fritidsresor, som tagit fram kampanjen internt, har marknadsfört kändissajten i begränsad skala med externa banners, men främst är det besökare som redan sökt sig till Fritidsresors webbplats som går in på sidan. Sedan årsskiftet har 56.000 av besökarna på Fritidsresor.se sökt sig till kändisarnas reseberättelser.

- Dessutom tillkommer de som går direkt in på kändissajten, men de siffrorna finns inte tillgängliga, säger Jim Hofverberg.

Enligt Jim Hofverberg finns det en tydlig koppling mellan reseberättelserna och bokningar av resor.

- Antalet bokningar har ökat efter att presentationerna publicerats. Relativt många går direkt från kändissajten till bokningssajten. Flera hundra personer har gått direkt från Magnus Carlssons resedagbok och bokat en resa till Mauritius.

Presentationerna ligger kvar hela året och eftersom vissa av resorna är säsongsbetonade räknar Fritidsresor med att intresset hålls uppe.

- När det blir dags att boka vinterresor igen tror jag att intresset för Babben Larssons presentation av Tenerife kommer att öka igen, säger Jim Hofverberg.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.