Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

MacWorld köper konkurrent

Publicerad: 12 April 2002, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Datatidningsförlaget IDG köper tidningen Macpressen. Tidningen har under längre tid varit en konkurrent till IDGs MacWorld. De två tidningarna blir nu en under namnet MacWorld.


- Vi har under en längre tid bollat idéerna med ägare och chefredaktör Valter Bengtsson och nu har vi hittat varandra. Tillsammans kan vi göra en mer omfattande och bättre tidning. Sverige är för litet för två tidningar om Macintosh, säger Sven-Erik Remmare, affärsutvecklingschef på IDG.

Macpressen, som ligger under förlaget Faktapress, har två personer på redaktionen; ägaren och chefredaktören Valter Bengtsson samt reportern Magnus Nilsson. Båda fortsätter arbeta för den nygamla IDG-ägda tidningen men fortfarande anställda på förlaget Faktapress. Exakt hur det arbetet ska samordnas är inte klart.

Det naturliga för konkurrenter är väl att konkurrera ut varandra. Blev konkurrensen för tuff?

- Vi tror vi kan göra bra gemensam produkt. Naturligtvis är det en bättre affär men jag tror också att läsarna får en mer komplett tidning.

Förändringen kommer i och med juninumret. MacWorld kan också tänkas få en ny form innan nylanseringen.

Hur mycket IDG fick betala för Macpressen vill Sven-Erik Remmare inte tala om.

Macpressen har en upplaga på 12.600 och MacWorld har 11.200.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.