onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Mackmyra lanserar rökwhisky

Publicerad: 1 oktober 2008, 11:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Den svenska uppstickarwhiskyn Mackmyra lanserar nya sorten Mackmyra extra rök. Kampanjen har smugit igång med direktreklam till vip-kunder, men i dagarna går det ut ett bredare dr-utskick.


SA

Synnöve Almer


- När man tänker på whisky tänker man främst på Irland och Skottland. Istället för att be om ursäkt för att Mackmyra inte härstammar därifrån har vi valt att fokusera på fördelarna med svenskheten. Whisky är ju gjort på vatten och korn och svenska råvaror håller hög kvalitet, säger Viktor Bolin, vd för Birth, som står bakom kampanjen.

Kampanjen för den extra rökiga whiskyn startade för två veckor sedan med utskick till företagets prioriterade kunder, "ambassadörerna", bland annat fatägare.

- Mackmyra jobbar småskaligt och det här är en testkampanj, men företaget har redan sålt slut på hälften av faten, säger Viktor Bolin.

Kampanjsajten hittar du här.

Arbetsgrupp på Birth:Creative Director/Art Director: Magnus EckhéllFlashutvecklare: Martin Sandström Motion Design: Guillaume PayenAD-assistent: Jeroen van HofwegenRegissör: Patrik SundbergMusikproduktion: Peter BennischVocals: Frida AlmgrenPostproduktion: Daniel Lundh

Beställare: Rikard Lundborg, marknadschef på Mackmyra

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev