söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lyxfällan-Mathias rattarsnålt för Motormännen

Publicerad: 24 september 2008, 13:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Intresseföreningen Motormännen är just nu aktuell med kampanjen Kör snålare för miljön. I samarbete med OTW har de skapat en kampanjsajt där svenska folket ska lära sig miljövänligare körtekniker.


HE

Helena Engelbrecht


Mathias Andersson från Lyxfällan i kampanjen Kör snålare för miljön. - Tanken är att få ner koldioxidutsläppen från personbilarna. Man pratar om miljöbilsboomen men de allra flesta bilisterna kör bilar på fossila bränslen. Genom att snålköra kan varje bilist minska sina utsläpp med 15 procent, säger Berndt Sehlstedt, kampanjansvarig på Motormännen.

I veckan lanserades sajten snalbil.se och en film där Mathias Andersson från tv-programmet Lyxfällan, får lära sig hur man kan köra bränslesnålare. Samtidigt håller Motormännen på att kontakta landets alla kommuner för att erbjuda länkning till kampanjsajten.

- Kommunen har ansvar för sitt miljöarbete och borde flagga mer för vad bilisterna kan göra utan att behöva byta bil.

Kampanjen syns även i Motormännens medlemstidning Motor och filmklippen ska ligga uppe på Youtube. Kampanjen är inte tidsbestämd utan kommer att tillhöra Motormännens basutbud.

- Vi ser det som en del i vårt miljöarbete och vår folkbildande uppgift. Att snålköra är något alla kan göra nu utan att lägga ner pengar på forskning eller miljöbilar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev