Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Luke Simmonds till Dentsu Aegis

Publicerad: 28 November 2014, 04:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:20

Efter avhoppet från Media Path – nu har Luke Simmonds klart med nytt toppjobb.


Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis

Dagens Media kunde nyligen berätta att den forne Group M-bossen Luke Simmonds lämnade auditörsbolaget Media Path – efter knappt ett år på bolaget.

– Vi hade olika åsikter om framtiden och insåg att det var bättre att skiljas åt som vänner, sade Luke Simmonds då till Dagens Media.

Hans tid som arbetslös blir dock kort.

Nu står det klart att Luke Simmonds värvas av mediebyrånätverket Dentsu Aegis, som i Sverige bland annat äger mediebyråjätten Carat samt Vizeum.

Luke Simmonds får en roll som ”nordic director of trading and operations”, vilket närmast kan översättas som operativ chef i Norden med ansvar för medieköp.

I hans ansvar ligger att säkerställa att mediebyrånätverkets kunder får bästa möjliga priser hos mediehusen.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att ansluta till Dentsu Aegis-nätverket, och speciellt över att få jobba nära trading-teamen i Norden. De har alltid haft ett rykte om aggressiva medieköp och jag ser fram emot att vara en del av nästa steg i utvecklingen, säger Luke Simmonds i ett pressmeddelande.

Även Luke Simmonds själv har ett rykte om sig att bedriva just aggressiva medieköp.

Han fick jobbet att i egenskap av Group M:s förste operativa Nordenchef genomföra vad man hade på gång över hela världen: att använda gruppens storlek för att sätta press på medierna på ett sätt som kunde gynna Group M:s kunder – och följaktligen WPP:s aktieägare. Under åren efter Group M Nordics födelse avslöjades flera uppgifter om kontroversiella affärsmetoder.

Efter 25 år inom mediebyrånätverket lämnade Luke Simmonds hösten 2013 rollen som operativ chef för Group M i Norden.

Luke Simmonds börjar sitt nya jobb vid årsskiftet och kommer att utgå från Stockholm. Han rapporterar till Dentsu Aegis nordiske vd Paal Fure.

Globalt driver Dentsu Aegis byråer som Carat, Dentsu, Dentsu media, iProspect, Isobar, Mcgarrybowen, Posterscope och Vizeum.

LÄS ÄVEN:

Prenumerant? Läs hela reportaget om Luke Simmonds och kritiken mot Group M:s affärsmetoder:

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.