Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lugna Favoriter skrotas i Göteborg - Bandit ersätter

Publicerad: 1 September 2008, 03:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

MTG Radio lägger ned Lugna Favoriter i Göteborg. Istället lanseras Bandit Rock. Mix Megapols före detta morrongäng är dragplåster.


Dagens Media har tidigare berättat att MTG Radio har rekryterat Mix Megapols Morrongäng. Nu är det klart vad de ska göra hos MTG: vara dragplåster när Bandit Rock lanseras i Göteborg.

Morrongänget heter numera Rivstart. Från och med idag kan de höras varje morgon mellan 06.00 och 10.00 samt i tv-kanalen Kanal Lokal mellan 07.00 och 09.00

- Vi hoppas på att omvända Göteborgsmarknaden till vår fördel gentemot SBS. Med Rivstart och en helt ny radiokanal på vår sida blir det nog tufft för Mix Megapol och SBS, säger Christer Modig, programdirektör på MTG Radio.

Programledargänget som ska leda Rivstart, Ingemar Allén och Peter Sandholt med flera, var väldigt populära med sitt program Morrongänget i Mix Megapol.

MTG bedömde att nyförvärvet behövde en helt ny radiokanal och valde därför att lägga ner Lugna Favoriter till förmån för Bandit Rock 104,8.

- Det var ett svårt beslut, säger Christer Modig.

Den nya kanalen kommer att låta annorlunda jämfört med Bandit Rock i Stockholm.

- Det kommer vara ett bredare musikutbud med allt ifrån Bryan Adams och Bruce Springsteen till nymodern rock. Vi har gjort lite undersökningar och kommit fram till att det är vad lyssnarna i Göteborg vill ha.

Rivstart blir till att börja med det enda bemannade programmet resten fylls av musik. Ambitionen är att fylla på med fler programledare i framtiden.

I samband med lanseringen dras en reklamkampanj igång med temat - Rocken flyttar till Göteborg. Den kommer att synas över hela Göteborg i print och utomhus samt i Kanal Lokal. Under sommaren har redan jinglar med temat flytt rullat i de egna radiokanalerna.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.