Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Louder tar 358 till Sverige

Publicerad: 25 April 2008, 07:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Den finska byrån 358 har precis dragit igång i Helsingfors. Ett superteam av internationellt kända kreatörer har satts ihop för att höja den kreativa nivån. Svenska Louder, som äger en del av 358, planerar att sätta ihop ett eget superteam.


- Om vi tittar på hur reklambranschen ser ut i dag så är 358 ett svar på det som efterfrågas. Det är en byrå med en högre kreativ nivå, utan givna förutsättningar för vilket medium resultatet ska stoppas in i, säger Ulf Mård, partner i Louder.

Stommen i 358 utgörs av Antero Jokinen från 180 Los Angeles, Erkki Izarra från Kessels Kramer Amsterdam och Ale Lauraéus som tidigare jobbade på Crispin Porter + Bogusky. Vd är Juha Aalto, en av Louders grundare. Men när ett liknande superteam kan vara på plats i Sverige är oklart.

- Vi har satt igång arbetet och för diskussioner, mer kan jag inte säga. Det har varit mycket diskussion om svensk kreativitet på sista tiden och jag tror att det här är välbehövligt.

Nätverket Louder har sitt ursprung i svenska Mårdhagen och finska Elamystaikurit. I dag finns kontor i Norden, Baltikum och Moskva. Snart öppnar ytterligare ett i Dubai. Förra året omsatte nätverket cirka 240 miljoner kronor. Prognosen för i år är cirka 330 miljoner kronor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.