tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lottie Knutson populärast - igen

Publicerad: 26 september 2008, 11:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Ericsson toppar, följt av Ikea och Astrazeneca, när Sveriges näringslivsjournalister säger sitt om vilka företag som är bäst att arbeta med. Fritidsresors Lottie Knutson är bästa kommunikationschef - för fjärde året i rad. "Kanske för att jag vågar svara på volley", säger hon.


HE

Helena Engelbrecht


Lottie Knutsson Nu är alltså resultaten från årets PR-barometern fastställda. 156 näringslivsjournalister från Sveriges större medier har värderat sin uppfattning av tre till fem företag de arbetat med eller undersökt det senaste året. Undersökningen genomförs av det danska analys- och rådgivningsföretaget Aalund Research.

Enligt journalisterna är företaget med de bästa medierelationerna Ericsson. Sedan i ordningen kommer Ikea, därefter Astrazeneca. På delad fjärde plats hamnar Posten, Volvo, Avanza, SKF, Telia Sonera, Nokia och H&M.

Topp fem bästa kommunikationschefer blev Lottie Knutson på Fritidsresor, Cleas Hemberg på Avanza, Peter Larsson på Saab, Ola Kallemur på Telia Sonera och Erik Hörnfelt på Tre.

Lottie Knutssn på Fritidsresor blev alltså nummer ett för fjärde året i rad. På frågan om varför hon tror att journalisterna gillar henne bäst svarar hon.

- Jag gissar att det beror på att jag är passionerat intresserad av affärsverksamheten och av kunden. Kanske också för att jag vågar svara på volley. Sedan jobbar jag med ett helt fantastiskt team som jobbar väldigt affärsnära. Och när man är affärsnära behöver man inte fråga någon annan. Informatörsrollen får inte bli en växelcentral.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev