Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Losec avdramatiseras med kärlek

Publicerad: 25 November 2008, 12:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Karaktären i Astra Zenecas senaste reklamkampanj för Losec Mups blandar ihop halsbränna med kärlek. "Symptomen är snarlika", säger Kjell Månsson, projektledare på Åkestam Holst. <b>Se filmen och hör radioinslagen på Dagensmedia.se.</b>


Printannons för Losec Mups. Sedan patentet på magsårsmedicinen Losec löpte ut har Astrazeneca ompositionerat Losec som ett läkemedel mot halsbränna och sura uppstötningar. Numera säljs Losec receptfritt på Apoteket. Utmaningen för Åkestam Holst är därför att avdramatisera läkemedlet.

- Eftersom Losec är känt som ett läkemedel för något så pass allvarligt som magsår, kan det finnas en barriär mot att använda det mot halsbränna, säger Kjell Månsson, projektledare på Åkestam Holst.

I den senaste kampanjen för Losec Mups lider huvudpersonen av halsbränna, men tror att han är kär trots att det är fyra år sedan det tog slut med flickvännen.

- Ett syfte med kampanjen är att få folk att uppmärksamma besvären, många lider i onödan. Men vi vill att reklamen ska vara avväpnande och charmig, och då passar kärlek bra. Symptomen kan vara snarlika.

Kampanjen börjar den här veckan i tv, radio och dagspress, och pågår en bit in på nästa år i olika omgångar.

- Det blir mycket radio, troligen kommer vi göra ännu fler radiospottar.

Arbetsgrupp:Åkestam HolstAD, Fredrik JosefssonCopy, Hanna BjörkProjektledare, Kjell Månsson och Lisa KullendorfOriginal, Lotta PersonProduktionsledare, Maria Ljung

Produktionsbolag, Social ClubRegissör, Henrik LagercrantzProducent, Magnus Theorin

Aztra ZenecaSara Steinvall, AffärsområdeschefGisela Nilsson, ProduktchefCharlotte Dalin, Produktchef

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.