Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lokaltidningen hårdbantar

Publicerad: 8 Augusti 2012, 11:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Michael ”Figge” Falk lämnar sin tjänst som svensk chefredaktör för Lokaltidningen, för att tillträda en ny tjänst som projektredaktör. Samtidigt får flera personer gå från organisationen.


Michael ”Figge” Falk har varit chefredaktör på Lokaltidningen i fyra år. Nu lämnar han tjänsten för att istället ta sig an en nyinrättad tjänst som projektredaktör.

– Jag kommer att ha en rådgivande funktion i redaktionella frågor. Anledningen till att jag tar detta steg är att jag underskattade hur tufft det var att pendla mellan Stockholm och Skåne. Jag har knappt sett min familj under fyra år, därför kom vi överens om det här steget, säger han till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Jag har jobbat med gratistidningar i väldigt många år och jag kommer nog inte att sluta med det i första taget, det är väldigt roligt och jag är stolt över vad Lokaltidningen har uträttat.

Samtidigt är det osäkert om den gamla tjänsten som chefredaktör alls kommer att finnas kvar.

– Det vet jag inte. Senast jag hörde så skulle den inte tillsättas alls, säger Michael "Figge" Falk.

Samtidigt som Michael "Figge" Falk lämnar sin tjänst som chefredaktör får också flera personer gå från den svenska organisationen.

– Jo, flera personer får gå. Det görs av besparingsskäl och det är mer eller mindre klart vilka som får gå, men jag kan inte säga exakt hur många det rör sig om, säger Michael "Figge" Falk.

I oktober förra året slutade Thomas Minnhagen som vd för Lokaltidningen i Sverige. Detta efter ett beslut om att de svenska tidningarna inom Politikens Lokalaviser ska börja rapportera direkt till Danmark.

Lokaltidningen driver ett 30-tal tidningar i Sverige. Bolaget omsatte 145 miljoner kronor under 2010.

Läs också:

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.