Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Löfbergs Lila förlorar kaffebråk

Publicerad: 20 Maj 2008, 10:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Kaffeimportören A Berg Kaffeimport behöver inte vika ner sig för Löfbergs Lilas krav om att skrota varumärket Heta stunder. Detta slår Patent och registreringsverket fast.


Löfbers Lila anser att även om Heta stunder och deras enga slogan Din stund inte består av samma ord så är innebörden, tid för personlig njutning, den samma. Därför anser kaffetillverkaren att A Berg Kaffeimport inte ska få använda uttrycket i sin marknadsföring. Löfbergs Lila anklagar A Berg Kaffeimport för renommésnylitning när de använder uttrycket eftersom att Löfbergs Lila använt Din stund under längre tid.

Patent- och registreringsverket, PRV, är dock av en annan åsikt och anser att även om de två företagen verkar inom samma område är de både uttrycken inte tillräckligt lika varandra för att innebära någon skada. PRV anser inte heller att Löfbergs Lila tydligt kan visa att Din stund är ett inarbetet utryck. Därmed tillåter PRV A Berg Kaffeimport att fortsatt använda varumärket Heta stunder.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.