Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Locket på om Bildts storbråk

Publicerad: 8 Januari 2007, 09:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Carl Bildt har hamnat rejält i luven med TV4-reportern Ulf Kristofferson. Enligt Expressen ska utrikesministern efter tv-sändningen ha anklagat Kristofferson för att bedriva partipolitik. Regeringskansliet vägrar idag att prata om händelsen.


Intervjun med Carl Bildt om hans kritiserade optioner Vostok Nafta resulterade i ett storbråk mellan utrikesministern och Ulf Kristofferson.

Både Expressen och Aftonbladet rapporterar idag om händelsen. Enligt Expressen ska Carl Bildt efteråt ha hött med näven och påstått att Kristofferson drev partipolitik.

- Utrikesministern har utsatts för ett övergrepp av TV4. Vi är mycket besvikna på TV4, som har drivit en kampanj mot Calle. Reportern hade bestämt sig för att krossa moderaterna och Carl Bildt, säger en nära medarbetare till Expressen.

Idag vägrar Carl Bildt och hans medarbetare på utrikesdepartementet att uttala sig om det som hände under - och efter - TV4s intervju.

- Vi har inga ytterligare kommentarer om hur intervjun företogs och innehållet i den. Det som Carl Bildt sa under själva intervjun får räcka som uttalanden från vår sida, säger Christian Carlsson, tillförordnad pressekreterare för Carl Bildt.

Vidhåller Carl Bildt att TV4-reportern gjorde fel?

- Vi har inget ytterligare att kommentera. Det där är något som TV4 och den personen som intervjuade Carl Bildt får stå för.

Carl Bildt ska efter sändningen ha sagt till Kristofferson att han bedriver partipolitik. Det är en allvarlig anklagelse. Är det något som Carl Bildt verkligen anser?

- Som jag sa tidigare, vi gör inga fler uttalanden eller kommentarer om detta. Vad som sades efter intervjun mellan Kristofferson och Carl Bildt känner jag inte till, eftersom jag inte var på plats.

Överväger Carl Bildt att gå vidare med det här, och eventuellt göra en anmälan till GRN?

- Mig veterligen nej, men det är inget som är hugget i sten. Men jag har inte fått några sådana signaler.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.